Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτσμός του Αγίου Χαραλάμπους [ Slide Show - Video ]

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο παρουσία τέως Υπουργών και Βουλευτών της ΝΔ Μεσσηνίας, και πλήθους κόσμου ενω αξιοσημείωτο είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 5 "ενεργούς" βουλευτές της Μεσσηνίας -και ιδιαιτέρως ου ΣΥΡΙΖΑ- δεν παρευρέθηκε.

Πλήθος πιστών .....

παρά τον άσχημο καιρό -που ευτυχώς δεν έβρεξε- επισκέφθηκε την πόλη για να προσκυνήσει την χάρη του Αγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το πρωί τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά η θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεγάρων καί Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.

Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο τέως Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τεως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Ζαχαρίας Καβελλόπουλος το στέλεχος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Πέτρος Αλεξόπουλος, ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνnς, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος. ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Καναλουπίτης και οι τοπικοί σύμβουλοι Ευανθία Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωτσάκης, και Σωτηρία Μαρκούλια Τοπικοί Σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια όπου εψάλη δέηση. Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό Εισοδείων της Θεοτόκου όπου έγινε η απόλυση.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών όπου ανταλλάχθηκαν ευχές από τους επισήμους οι οποίοι μίλησαν και στην κάμερα του Φιλιατρά News.

Δείτε δύο Video που ακολουθούν καθώς και φωτογραφίες σε slide show







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.