Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ανήσυχος ο Κατσίβελας για την λειτουργία των Ασυνομικών τμημάτων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων [ VIDEO ]

Ανήσυχος και φοβισμένος όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας λέγοντας ότι χθες στην Τρίπολη παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Δημοσίας τάξως και προστασίας του πολίτη η μεταρρύθμιση που ......

θέλει να κάνει το υπουργείο για τον χάρτη ασφάλειας των πολιτών σε όλη την Πελοπόννησο.

Ο κ. Κατσίβελας χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση αυτή ως εκδίκηση, καταστροφή και ακρωτηριασμό της Τριφυλίας λέγοντας ότι σε όλη την Πελοπόννησο κλείνουν αστυνομικοί σταθμοί που δεν υποστηρίζουν και μεγάλες κοινότητες. Καταργούνται αστυνομικά τμήματα των ισχυρότερων πόλεων της Μεσσηνίας (Φιλιατρων και Κυπαρισσίας) ενώ υποβαθμίζεται και η Τροχαία Κυπαρισσίας σε απλό γραφείο τροχαίας.

Ο κ. Κατσίβελας τέθηκε απέναντι στα σχέδια αυτά αποδυνάμωσης της Τριφυλίας, και κατέστησε σαφές ότι είναι αδύνατον η Τριφυλία να πληρώσει κάτι που θα στοιχήσει σε ασφάλεια στους πολίτες και θα αυξήσει την παραβατικότητα.

Ο Δήμος Τρφυλίας έγινε με τρείς μεγάλες πόλεις της Μεσσηνίας 3η 4η και 5η πόλη συγκεντρώνοντας μεγάλο αστικό πληθυσμό.
Εν μπορεί το υπουργείο όταν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις να τι στηρίζει σε έναν αυθαίρετο Καλλικράτη και οι συνέπειες να πλήττουν την Τριφυλία.
Κατέστησε σαφές ότι η υποστολή τη σημαίας στην αστυνομία θα μεγαλώσει την παραβατικότητα.

Ο κ. Κατσίβελας εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει χρόνος για να επικρατήσει η λογική και να βρεθούν λύσεις προς το συμφέρον των πολιτών.
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του πως ενώ κλείνουν αστυνομικά τμήματα ανοίγουν αλλού άλλα όπως για παράδειγμα στην Κορώνη και με αυτή την λογική να μην μπορούν να δικαιολογηθούν αστυνομικά τμήματα στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά όταν ο πληθυσμό είναι πολλαπλάσιος με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών με αυξημένα κίνητρα για παραβατικότητα.
Η Τριφυλία η πιο αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή πως θα αναπτυχθεί όταν εγκαταλειφθεί από την αστυνομία και οι πολίτες και ο χώρος θα είναι στο έλος της παραβατικότητας.

Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων που ανέπτυξε ο κ. Δήμαρχος για τον Δήμο Τριφυλίας και θα φτιαχτεί ένας φάκελος για να στηριχθούν τα επιχειρήματα και δεσμεύτηκε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αυτό μόνο το θέμα για να έχουμε μια πλήρη πρόθεση για την αναγκαιότητα για να στηρίξουμε τα δίκαια των δημοτών μας.

Κατανοώντας ο κ. Κατσίβελας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων προτείνει στο το υπουργείο για την καλλύτερη και πιο αποδοτική αστυνομία να ελαφρυνθούν οι αρμοδιότητες που δεν έχουν σχέση με την προστασία των πολιτών και τις αρμοδιότητες αυτές από την αστυνομία και να τι αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση και να έχουμε ένα σώμα που θα υπερασπίζεται τους πολίτες.
Είμαστε στο πλευρό των μεταρρυθμίσεων και έχουμε και δικές μας προτάσεις, κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κατσίβελα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.