Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Χαλαζόνι Φιλιατρών: Τοποθετήθηκε διαδικτυακή σύνδεση wifi στο χωριό και σύντομα θα έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Από τη Δευτέρα που μας πέρασε στο Δημόσιο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου τοποθετήθηκε ευρυζωνική σύνδεση wifi ταχύτητος 4mbps.H όλη ;προσπάθεια από ότι έχω πληροφορηθεί έχει γίνει από τον σύλλογο των απανταχού χαλαζωνιτών και το πρόεδρό του, με συνδυασμό την τοπική βοήθεια του προέδρου του χωριού.
Επισκέφτηκα τον χώρο αυτό .....

εχθές για τις πρώτες εντυπώσεις ύστερα από κάλεσμα του προέδρου ο οποίος ήθελε και τη γνώμη μου για κάποιες βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε, καθόσον εμπιστεύεται τις τεχνολογικές μου, να το πούμε έτσι γνώσεις.

Πήρα μόνο μία εξωτερική κεραία ερασιτεχνική που έχω στο εύρος συχνοτήτων των 2..4GHZ απολαβής κέρδους 18db και έκανα την πρώτη δοκιμή.Διαπίστωσα λοιπόν κάτι που το ήθελα ότι η εμβέλεια με ικανοποιητικό σήμα έφτανε στην πλατεία. Μαθαίνω ότι σύντομα θα ρθεί από τον σύλλογο εξωτερική κεραία και με την υποψία ότι η απολαβή της μπορεί να είναι και μεγαλύτερη τότε θα μιλάμε για πρόσβαση ενός μεγάλου μέρους του χωριού.
Να θυμίσω ότι δε μπορεί να κάνει πρόσβαση αυτή τη στιγμή κάποιος διότι λειτουργεί προσωρινά με κωδικό.
Περισσότερα θα γράψουμε σε λίγο καιρό.

Στην τελευταία παράγραφο θέλω να γράψω και να προλάβω ίσως κάποια ερωτήματα μικροπρέπειας θα έλεγα εγώ από κάποιους κακεχεντρείς που θα κάνουν ερωτήσεις του τύπου.
α)Ποιος θα δει Ίντερνετ στο χωριό οι γιαγιάδες
β)Έχουν προτεραιότητα άλλα πράγματα
γ)Όλα αυτά είναι φιγούρες για να προβάλλονται κάποιοι..κλπ κλπ..

Ακούστε εν συντομία, όσον αναφορά το πρώτο πέραν από την ειρωνεία που κρύβει ,κρύβε και κάτι άλλο.ι Αυτός που κάνειι τέτοια ερώτηση κρύβει μέσα του τελικώς την δικιά του γιαγιά που είναι ο ίδιος.
Το λέμε αυτό διότι το καλοκαίρι που θα είναι στο σχολείο διότι όλοι περνούν από εκεί, αυτός εν κατακλείδι θα είναι ο πρώτος που θα ανοίξει το κινητό του για να εξυπηρετηθεί..

Όσον αφορά τις προτεραιότητες που σίγουρα θα έχουν μεγαλύτερη αξία στο χωριό από ότι μια σύνδεση ίντερνετ,εμείς δεν έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει αδράνεια ή εν πάση περιπτώσει άρνηση των ανθρώπων να ασχοληθούν με αυτές. Ξέρετε ότι κάποια πράγματα δεν αρκεί μόνο να έχεις την καλή θέληση αλλά πρέπει να έχεις και τα χρήματα..
Έξω από το χορό μπορείς να λες πολλά.Από ότι διαπιστώνω και ύστερα από τα λεγόμενα του δημάρχου μας δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι για απλοχεριές..
Η διαδικτυακή σύνδεση μπορεί να μην κοστίζει πολύ αλλά μπορείς όμως να παραβλέψεις το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι μπόρεσαν και έβγαλαν άκρη με το γραφειοκρατικό αυτό κράτος που σε στέλνει από τον Αννα στον Καγιάφα για υπογραφές και συναφή.

Θα βρεθούν και κάποιοι που θα πουν ότι όλα γίνονται για προβολή.. Εντάξει τι να πει κανείς. Εδώ υπάρχει μια αντιπάθεια περισσότερο παρά μια ψύχραιμη διαπίστωση.
Θέλω να το προσπεράσω διότι όλοι γνωρίζουμε ότι παντού κάποιοι θα βρεθούν να λένε τα ίδια.
Χ.Μ

chalazoni.blogspot.gr