Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Καιρός οι νέοι άνθρωποι να πάνε μπροστά την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Του πρωην Διαχειριστή μας.

Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.


Διαβάζοντας προ ημερών το δημοσίευμα του BEST (αναμεταδόθηκε και στο Φιλιατrά News) για την ανακοίνωση που εξέδωσε η τετράδα Αλευρά, Πουλοκέφαλου, Δέδε και Πούλα στρέφοντας τα φαρμακερά βέλη της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το λιγότερο που θα περίμενε κανένας, θα ήταν αυτοί οι κύριοι, αμέσως μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν μέσω της γεμάτης χολής ανακοίνωσης τους εναντίον του Πέτρου Τατούλη, να υποβάλλουν ταυτόχρονα και τις παραιτήσεις τους και είτε να κάτσουν στην άκρη μέχρι να λήξει η θητεία τους είτε να πάνε σπίτι τους.
Τι πιο λογικό? Διαφωνώ κύριε με την στάση σου αυτή, με χαλάει αυτό ......

που γίνεται, ευχαριστώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας αλλά επειδή δεν γουατάρω άλλο παραιτούμαι από την θέση μου τουλάχιστον.
Και πας σπίτι σου ή όπου αλλού νομίζεις ότι καλύπτεσαι.

ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ. Τα μαζεύεις και πας στην ευχή της Παναγίας. Όπως το έκανε και ο Μαλαπάνης κάποτε.
Κάτι που φυσικά δεν έγινε και με θράσος δηλώθηκε ότι η θητεία τους λήγει στις 31 Αυγούστου 2014 και θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την τελευταία μέρα.
Θυμίζουμε ότι αν και ο Παναγιώτης Αλευράς ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ για Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, εν τούτοις μετ την παραίτηση Μαλαπάνη, ο Πέτρος τον τίμησε στο έπακρο ορίζοντας τον ως Αντιπεριφερειάρχη.
Σωστή ή λάθος ή επιλογή? Αυτό ο χρόνος θα το δείξει. Η Εξέλιξη των γεγονότων με την γεμάτη χολή ανακοίνωση της τετράδας μάλλον κλίνει προς την λάθος απόφαση.
Ουδείς αχαριστότερος του Ευεργετηθέντος λέει ο πάνσοφος λαός μας. Και έχει δίκιο με αυτήν την παροιμία του.

Ισως αυτή είναι μια ευκαιρία για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να βάλει μπροστάρηδες για Αντιπεριφερειάρχες ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και κατα την γνώμη μας ΝΕΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ.
Νέους ανθρώπους που από το όποιο μετερίζι υπηρέτησαν έδειξαν ότι δουλεύουν σοβαρά, έδειξαν ότι τρέχουν, έδειξαν ότι ασχολούνται σοβαρά.
Φυσικά δεν θα υποδείξουμε εμείς στον κ. Τατούλη ποιόν θα βάλει και ποιόν ή θα ορίσει στο υπο κατάρτιση ψηφοδέλτιο του ως Αντιπεριφερειάρχες. Αυτό είναι δική του δουλειά.
Για την κάθε Περιφερειακή ενότητα ο κ. Τατούλης θα πρέπει να βρει αυτά τα πρόσωπα, κατά προτίμηση νέα σε ηλικία άτομα που θα έχουν τέτοια χαρακτηριστικά και να τα βάλει μπροστά.

Στην Μεσσηνία τέτοιο άτομο εργατικό και με σοβαρή ενασχόληση του με το ότι ανέλαβε υπάρχει. Και μιλάμε για τον νυν Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά.
Οχι. Με τον Μαντά δεν ήμασταν ποτέ φίλοι. Τον έχουμε κρίνει αυστηρά, τον έχουμε επικρίνει, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαμε την παραμικρή σχέση μαζί του πέραν των πολύ τυπικών. Και εδώ είναι ογαπητός Περικλής να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτό που λέμε για την πολύ τυπική σχέση μαζί μας.
Την αλήθεια όμως ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να την καταθέσουμε και να τολμήσουμε να τον προτείνουμε στον περιφερειάρχη για μια θέση ευθύνης.
Και γιατί προτείνουμε για Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τον Περικλή Μαντά? Απλά. Είναι ένα άτομο νέο σε ηλικία, έμπειρο πολιτικά, χαμηλών τόνων χαρακτήρα, και το βασικότερο μεθοδικό στην δουλειά του.

Όποιος τον έχει παρατηρήσει, στην μέχρι τώρα θητεία του στην ΝΟΔΕ, εύκολα μπορεί να διακρίνει ότι, αν και υπήρξαν φορές που θα δικαιολογούσαν να γίνει έξαλλος με κάποιες καταστάσεις και γεγονότα, το κύρος του και η κοινωνική του θέση αλλά ταυτόχρονα και η πραότητα του χαρακτήρα του, δεν του επέτρεψαν να αφήσει τα πράγματα να εκτραχυνθούν.
Ο ίδιος δουλεύοντας πάντα προς το συμφέρον του τόπου, κατάφερε να κερδίσει πολλά πράγματα.
Πρόεδροι της ΝΟΔΕ πέρασαν πολλοί. Οι περισσότεροι, ίσως και μόνο για τον τίτλο.
Ο Περικλής όμως αν και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρουσιάστηκε σαν «κάποιος», αλλά πάντα με ταπεινότητα προσπαθούσε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ότι κι αν κλήθηκε να διαχειριστεί.
Είναι ο μόνος άνθρωπος που τρέχει παντού και πάντα, σιωπηλά, παλεύει για το καλύτερο, χωρίς φανφάρες και δελτία τύπου πλην ελαχίστων και μόνο όταν υπάρχει σπουδαίος πολιτικός λόγος.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την εβδομάδα κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα για να αγωνιστεί για τον τόπο του, την Μεσσηνία και αυτό οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε.
Σε έναν τέτοιο άνθρωπο γιατί να μην υπάρξει η εμπιστοσύνη να ηγηθεί της αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας?
ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ.
ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.