Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Νέο νομοσχέδιο τους ΥΠΕΣ. που αφορά Περιπτερούχους – Καπνοπώλες

Κατατέθηκε από το ΥΠΕΣ στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το νέο Νομοσχέδιο (2014 Τροποποίηση Καλλικράτης Σχέδιο Νόμου – Επείγουσες Ρυθμίσεις Αρμοδιότητας ΥΠΕΣ) που ορισμένα άρθρα του αφορούν Περιπτερούχους – Καπνοπώλες καθώς και το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
Επειδή το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και.....

Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής δεν καλέστηκε για να γίνει Διαβούλευση από το ΥΠΕΣ του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, η οποιαδήποτε παρέμβαση από εμάς θα γίνει πλέον μέσα στη Βουλή και θα γνωστοποιήσουμε σε όλους εγγράφως σε ποιες Διατάξεις διαφωνούμε και θα αιτιολογήσουμε και το γιατί.

Καταγγέλλουμε την Πολιτική Ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου που με προφάσεις αστείες από τον Αύγουστο του 2013 αποφεύγει να συναντηθεί με Επιτροπή του Συνδικάτου.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε και ενώ οι διατάξεις που μας αφορούν ήταν έτοιμες και είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου 2014 καλούσε διαφόρους «Ψευτοσυνδικαλιστές» του χώρου μας, το μήνα Φεβρουάριο αποστέλλοντας αυτούς σε Υπηρεσιακό Παράγοντα του Υπουργείου Εσωτερικών για δήθεν διαβουλεύσεις.

Οι αλγεινή αυτή συμπεριφορά για να υπάρξει Πολιτική κάλυψη του συγκεκριμένου Υπουργείου ότι δήθεν έκανε διαβούλευση με συνδικαλιστές του χώρου μας την καταγγέλλουμε και δημόσια.

«Ψευτοσυνδικαλιστες» του Κλάδου οι οποίοι πήγαν και συναίνεσαν υπέρ δημοπρασιών από τους Δήμους όσον αφόρα τα Περίπτερα είναι καταδικαστέες και δεν ανταποκρίνονται στο αίσθημα των Λιανέμπορων - Καπνοπωλών.

Αυτό το οργανωμένο έγκλημα που επιχειρείτε να περάσει στην Ελληνική Βουλή δεν θα το επιτρέψουμε γιατί ηθικοί αυτουργοί κρύβονται πίσω και εξυπηρετεί μόνο μεγαλοσυμφέροντα.

Αγαπητοί συνάδελφοι ο Νόμος 4093/2012 καθώς και το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο πάει να βάλει οριστική ταφόπλακα όσον αφορά το Λιανεμπόριο Καπνικών.

Θα παλέψουμε με ότι "όπλα" έχουμε ώστε αυτό να μην ψηφιστεί από τη Βουλή, να αλλάξουμε με τροπολογίες θέματα που μας αφορούν ώστε να προστατευτεί Θεσμικά ο Κλάδος μας.

Η συζητητή στη Βουλή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Καλούμε όλον το Κλάδο σε εγρήγορση και τα Σωματεία όλης την Ελλάδος να παρέμβουν στους κατά τόπους Βουλευτές της περιφέρειας τους και όπου αλλού αυτοί κρίνουν.

Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να αναδείξουν το συγκεκριμένο θέμα και ζητάμε τη βοήθεια τους ώστε ο θεσμός του Περιπτερούχου – Καπνοπώλη να μην εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα άρθρα που αφορούν τον κλάδο μας

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Για το Δ.Σ.