Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Εκλογές 2014. Ορισμός μορφής και διαστάσεις ψηφοδελτίων [ Υπόδειγμα Ψηφοδελτίου ]

Από το υπουργείο Εσωτερικών καθορίστηκαν οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται με ευθύνη των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές και έχουν υποχρεωτικά την εξής μορφή:......

Ι. Σε Δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1):
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού, όπως έχουν δηλωθεί και αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης.

2. Το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με τη σχετική ένδειξη.

3. Στη συνέχεια και εντός παρένθεσης τη φράση «Μέχρι τρεις (3) σταυρούς».

4. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά.

II. Σε Δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα και το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2):
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού όπως έχουν δηλωθεί και αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης.

2. Το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με τη σχετική ένδειξη.

3. Στη συνέχεια η φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι» και εντός παρένθεσης τη φράση «Μέχρι τρεις (3) σταυρούς».

4. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά.

5. Την φράση «Υποψήφιοι δημοτικής κοινότητας», ακολουθούμενη από το όνομα της δημοτικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης, από τη φράση «Μέχρι δύο σταυρούς». Σε περίπτωση τοπικής κοινότητας, τη φράση «Υποψήφιοι τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι τοπικής κοινότητας», ακολουθούμενη από το όνομα της τοπικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης, από τη φράση «Μέχρι έναν σταυρό».

6. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή των εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.

III. Σε Δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3):
1. Το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού όπως έχουν δηλωθεί και αναγράφονται στην απόφαση ανακήρυξης.

2. Το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου δημάρχου με τη σχετική ένδειξη.

3. Στη συνέχεια η φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι» ακολουθούμενη από την ονομασία της εκλογικής περιφέρειας και στη συνέχεια και εντός παρένθεσης τη φράση «Μέχρι τρεις (3) σταυρούς» ή «Μέχρι έναν (1) σταυρό» αν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει έως 3 συμβούλους.

4. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, με αλφαβητική σειρά, της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας, όπου ανήκει η δημοτική ή τοπική κοινότητα.

5. Στη συνέχεια η φράση «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών περιφερειών» ακολουθούμενη από την ένδειξη «μέχρι έναν (1) σταυρό».

6. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υπολοίπων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των λοιπών εκλογικών περιφερειών με παράθεση της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι.

7. Την φράση «Υποψήφιοι δημοτικής κοινότητας», ακολουθούμενη από το όνομα της δημοτικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης, από τη φράση «Μέχρι δύο σταυρούς». Σε περίπτωση τοπικής κοινότητας, τη φράση «Υποψήφιοι τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι τοπικής κοινότητας», ακολουθούμενη από το όνομα της τοπικής κοινότητας και στη συνέχεια εντός παρένθεσης, από τη φράση «Μέχρι έναν σταυρό».

8. Τα επώνυμα, τα ονόματα και τα πατρώνυμα, με αλφαβητική σειρά, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.

Άρθρο 2
Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών ορίζονται ως ακολούθως:

1. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα εννέα (49) ή σαράντα πέντε (45) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X60 εκατοστά του μέτρου περίπου.

2. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από σαράντα ένα (41) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X56 εκατοστά του μέτρου περίπου.

3. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από τριάντα τρία (33) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X50 εκατοστά του μέτρου περίπου.

4. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι επτά (27) μέλη, συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X46 εκατοστά του μέτρου περίπου.

5. Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι ένα (21) από δεκαεπτά (17) ή από δέκα τρία (13) μέλη, καθώς και συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X34 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Δείτε το υπόδειγμα ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές