Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στα καταστήματα εστίασης της Τριφυλίας. Κόσμος υπήρχε αλλά λίγη η κίνηση…

Τους θερινούς μήνες στην Τριφυλία κόσμος υπήρχε, με αυξομειώσεις ανά εβδομάδα συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο η κίνηση στα καταστήματα εστίασης ήταν μειωμένη και οι παραγγελίες ακόμη μικρότερες.

Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, αν και καλοκαιρινοί μήνες, ήταν δύσκολοι για καταστήματα και επαγγελματίες. Ο κόσμος στην περιοχή για διακοπές ήταν λιγότερος από προηγούμενες χρονιές και οι έξοδοί του περιορισμένες, όπως περιορισμένες και οι καταναλώσεις φαγητών, ορεκτικών, μεζέδων και αλκοόλ.
Τα κεράσματα, αυτά και αν ήταν περιορισμένα, από ............

ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Τον Αύγουστο, τον κατεξοχήν μήνα των διακοπών, η κίνηση αυξήθηκε και για τρεις περίπου εβδομάδες ο κόσμος στην Τριφυλία ήταν περισσότερος από άλλες χρόνιες. Ωστόσο, η κίνηση των καταστημάτων εστίασης, αν και κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, δεν είχε παραγγελίες και καταναλώσεις όπως προηγούμενες χρονιές. Ο δε τζίρος στις περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης ήταν χαμηλότερος από πέρυσι, ενώ τα έξοδα διαρκώς αυξάνουν.

Εμείς μιλήσαμε για την κίνηση με επαγγελματίες καταστημάτων μαζικής εστίασης στη Μαραθόπολη, την Κυπαρισσία και το Καλό Νερό, από τους πλέον γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Τριφυλίας, και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:

Νικίας Τζωρτζίνης, Μαραθόπολη: «Το χωριό δεν είχε πολλή κίνηση, όπως άλλες χρονιές, από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά εντάξει, καλά ήταν. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δε χαλάει για να βγει έξω. Ιούνιο και Ιούλιο ήταν πεσμένη η κίνηση, ενώ τον Αύγουστο δουλέψαμε καλά δεκαπέντε μέρες, οπότε είχε πολλή κίνηση. Ο κόσμος ήταν σφιχτός, φύγανε τα χρόνια τα παλιά με τις μεγάλες παραγγελίες και δεν ξανάρχονται με τίποτα. Αν δεν είχαμε και τον Αύγουστο, θα ήταν πολύ χάλια τα πράγματα, με τα χαράτσια και όλα αυτά».

Γιώργος Μίγγας, Μαραθόπολη: «Η περιοχή μας, γενικά, είχε πάρα πολύ κόσμο τον Αύγουστο. Τους δύο πρώτους μήνες ήταν μέτρια και πεσμένα, αλλά ο Αύγουστος πήγε πολύ καλά. Δεν είχαμε μεγάλους λογαριασμούς, γιατί ο κόσμος δεν είχε χρήματα. Οι Έλληνες, που είχαμε περισσότερο, χαλούσαν ό,τι μπορούσαν να διαθέσουν για το φαγητό, δεν ήταν εγκρατείς, αλλά όσο μπορούσαν».

Στάθης Τασιόπουλος, Καλό Νερό: «Η κίνηση του καλοκαιριού ήταν πολύ πεσμένη, 50% σε σχέση με πέρυσι. Ιούνιο και Ιούλιο νεκρός χρόνος από κίνηση. Ό,τι έγινε, δέκα μέρες τον Αύγουστο, αλλά όχι όπως προηγούμενες χρονιές με παραγγελίες. Παραγγελίες, οι μισές από πέρυσι. Περισσότερο Έλληνες ήταν στην περιοχή και παίρνανε περισσότερο ψιλό ψαράκι και κρέας. Ήταν πάρα πολύ σφιχτοί στις παραγγελίες και κερνούσαν μόνο τους πολύ γνωστούς και αυτούς ελάχιστα. Με μια φράση η σεζόν, πίκρα».

Σάκης Διονυσόπουλος, Καλό Νερό: «Η κίνηση το καλοκαίρι στο Καλό Νερό πιστεύω ότι ήταν καλύτερη του αναμενομένου. Παρά την κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες, ο κόσμος βγήκε στη θάλασσα. Βέβαια, έκανε και ζέστη, δεν μπορούσε να το αποφύγει. Εισπρακτικά, ωστόσο, είμαστε κάτω. Η περίοδος μεταξύ των δύο εκλογών ήταν δύσκολη, το διάστημα αυτό από κίνηση ήταν νεκρό τελείως, αλλά μετά ανέβηκε η δουλειά. Ο Ιούλιος ήταν καλός μήνας πιστεύω, μακάρι να είμαστε και του χρόνου έτσι. Τον Αύγουστο είχε πολύ κόσμο. Βέβαια, ταμειακά είμαστε κάτω, έχει σταματήσει ο κόσμος να παραγγέλνει όπως άλλες χρονιές, και ποτά δε φεύγουν καθόλου. Έχουμε γίνει Ευρωπαίοι με όλη τη σημασία της λέξης στο φαγητό μας και τις συνήθειες. “Κοροϊδεύαμε” παλιά τους ξένους που δεν παράγγελναν και τώρα έχουμε γίνει χειρότεροι. Περισσότερο Έλληνες είχαμε. Είχαμε και αρκετούς ξένους, αλλά οι Έλληνες ήταν περισσότεροι. Αυτό το μήνα έχουμε πολλούς ξένους, από Ρωσία, που κάνουν διακοπές στο “Messina”».

Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Καλό Νερό: «Κόσμος υπήρχε πολύ και η κίνηση ήταν αρκετή. Πολύ μεγάλη κίνηση είχε τον Αύγουστο. Δεν είχε, όμως, κατανάλωση, ο κόσμος ήταν μαζεμένος.

Έλληνες ήταν οι περισσότεροι και είχαν πολύ μικρές παραγγελίες»

Δημήτρης Καρυτινός, Κυπαρισσία: «Η κίνηση ήταν πολύ πεσμένη σε σχέση με πέρυσι, μπορεί και 50% κάτω. Κόσμος, όμως, υπήρχε πολύς, αλλά δε βγήκε. Στη θάλασσα μέχρι τις 9 – 9.30 το βράδυ και μετά σπίτι. Ιούνιος και Ιούλιος, χάλια. Μόνο τον Αύγουστο βγήκε ο κόσμος, από της Αγιασωτήρος και μετά, για δύο εβδομάδες. Οι παραγγελίες ήταν πολύ μικρές, πολύ λίγα επέλεγαν για το φαγητό τους. Μια σαλάτα, ένα ορεκτικό και το κυρίως πιάτο, όχι όπως άλλες χρονιές με πολλά ορεκτικά, ενώ ήταν πολύ συγκρατημένοι και με το αλκοόλ. Ο κόσμος ήθελε να βγει και να περάσει καλά, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για μεγάλες παραγγελίες και πρόσεχε πολύ. Έλληνες ήταν οι περισσότεροι, αλλά αυτήν εβδομάδα έχουμε πολλούς ξένους»

Στάθης Κώνσταντος, Κυπαρισσία: «Η Επάνω Πόλη πήγε σχετικά καλά, εν συγκρίσει με την κρίση την οικονομική. Είχαμε μια ελαφρά πτώση, Ιούνιο και Ιούλιο, από άλλα χρόνια, αλλά καλά πήγαμε. Έλληνες ήταν οι περισσότεροι, παραθεριστές και ετεροδημότες που ήρθαν για τις διακοπές τους. Κόσμο, ειδικά τον Αύγουστο, πιο πολύ είχαμε, αλλά η κατανάλωση και ο τζίρος ήταν πεσμένα. Δεν έκαναν τις παραγγελίες που έκαναν προηγούμενα χρόνια και στο φαγητό τους και στο ποτό».

Κώστας Γκόγκας, Κυπαρισσία: «Η κίνηση το καλοκαίρι ήταν μέτρια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και με πέρυσι πολύ χαμηλότερα. Κόσμος υπήρξε, αλλά ενώ έμπαινε στα μαγαζιά, οι παραγγελίες και οι λογαριασμοί ήταν μικρότεροι από τα άλλα χρόνια. Έλληνες ήταν οι περισσότεροι και επέλεγαν μαγειρευτά φαγητά και κατανάλωναν αλκοόλ λιγότερο σε σχέση με τα άλλα χρόνια».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Κύπελλο Μεσσηνίας. Εράνη - Ομόνοια 3-2. Προβάδισμα για πρόκριση

Ενας πολύ καλός αγώνας με εναλλαγές στο σκορ έγινε σήμερα το απόγευμα στο παλιό γήπεδο της Εράνης όπιου η κυπελλούχος Μεσσηνίας πήρε ικανό προβάδισμα εν όψει του δεύτερου αγώνα με την Ομόνοια στην Καλαμάτα.

Τα πρώτα λεπτά του Αγώνα ήταν καθαρά αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες μέχρι το 18' όπου μια μικρή ολιγωρία στην άμυνα της Εράνης έδωσε την δυνατότητα στον Μπουραντώνη να ανοίξει το σκορ και να προηγηθεί η Ομόνοια με 0-1.
Η Εράνη δεν το έβαλε κάτω και με ..............

συγκεντρωμένο μυαλό έβαλε την μπάλα κάτω και στο 32 ο Καραχάλιος έφερε το παιχνίδι στα ίσια 1-1
Εννέα λεπτά αργότερα, ο Κόλλιας έκανε το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στην Εράνη, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.

Στην Επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τον Σώκαλη στο 50 να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια 2-2 χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει ο Αθανασόπουλος.
Λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα και συγκεκριμένα στο 87 ο Ανδρώνης έδωσε το προβάδισμα στην Εράνη 3-2 και την δυνατότητα να πάνε στην Καλαμάτα με προβάδισμα στο σκορ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι παίκτες που έπαιξαν στο σημερινό παιχνίδι ήταν καινούριοι και σίγουρα εξήχθησαν κάποια συμπεράσματα.

Ο Προπονητής της ομάδας κ. Θοδωρής Ανδριόπουλος μίλησε με συνεργάτη μας αποκλειστικά στην κάμερα του Φιλιατρά News όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα του Αγώνα με το οποίο η Εράνη θα πάει με άλλον αέρα στην Καλαμάτα εν όψει του δεύτερου αγώνα ενώ τόνισε ότι κάποια από τα παιδιά ξεκίνησαν προπονήσεις την εβδομάδα που μας πέρασε.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ανδριόπουλος.


ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου

Ο Μεσσηνιακός, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 (σκόρερ ο Αλεξόπουλος στο 35΄) στη κυριακάτικη αναμέτρηση του κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Α.Ο. Σπερχογείας στην έδρα των «Ταύρων», επικράτησε τελικά με 1-3, καθώς στο 70' ο Χελάς πέτυχε το 1-1, στο 90΄και 90+ οι Χριστόπουλος αυτογκόλ 1-2, κ Χελάς και πάλι, το τελικό 1-3 .

Στη Χώρα, ο τοπικός Παπαφλέσσας πρόβαλλε σθεναρή ............

αντίσταση στη σύγκρουση με το Πάμισο, αλλά οι Νησιώτες επικράτησαν με 0-1, χάρις σε ένα γκολ του Πατσιώτη στο 72ο λεπτό, ενώ η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα κοντράρισε σε πόδια των αμυντικών των γηπεδούχων.

Αξιοσημείωτο του ματς, ήταν ότι τη συνάντηση παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του 3ου γύρου, που διεξήχθη το βράδυ υπό το φως των προβολέων ο Α.Ο. Ασπροχώματος νίκησε στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στο Κορδία, τον Δωριεά Δωρίου του Λάκη Σπάλα με σκορ 3-2.

Παράλληλα συνοπτικά τα αποτελέσματα του διήμερου είχαν ως εξής:

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9

Ολυμπιακός Καλαμάτας-Α.Ε. Λογγάς 4-0

Απόλλων Καλαμάτας-Α.Σ. Ανδρούσης 2-0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9

A.O. Σπερχογείας-Μεσσηνιακός 1-3

Παπαφλέσσας Χώρας-Πάμισος Μεσσήνης 0-1

Εθνικός Μελιγαλά-Α.Ε. Αβίας 5-1

Εράνη Φιλιατρών-Ομόνοια Καλαμάτας 3-2

Α.Ο. Κυπαρισσίας-Αίαντας Καλαμάτας 3-0

Α.Ο. Ασπροχώματος-Δωριέας 3-2

Sportstonoto.gr

Νεκρός σε τροχαίο στη Καλαμάτα ο 39χρονος Μεσσήνιος αρτοποιός Λεωνίδας Τούμπανος…

Τραυματίσθηκε θανάσιμα, σήμερα Κυριακή 9/9 στις 6.16 το απόγευμα 39χρονος Μεσσήνιος αρτοποιός, σε τροχαίο δυστύχημα επί της οδού Αθηνών στη Καλαμάτα πλησίον της καπνοβιομηχανίας «ΚΑΡΕΛΙΑ».

Σύμφωνα με τη Τροχαία Καλαμάτας, νεκρός είναι ο Λεωνίδας Τούμπανος, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, από άγνωστη αιτία ξέφυγε από τη πορεία του, προσέκρουσε σε μαντρότοιχο και ανετράπη.
Η 33χρονη αρραβωνιαστικιά του που ..............

επέβαινε στο Ι.Χ. μάρκας Τζάγκουαρ, τραυματίσθηκε σοβαρά και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Sportstonoto.gr

UPDATE
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΗΔΕΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ναός Ανάληψης του Σωτήρος στα Φιλιατρά. Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης. [ VIDEO ]

Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΕΠΙΣΤΕΓΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Ι.Ν. Ανάληψης Του Σωτήρος βρίσκεται μέσα σε ελαιώνα, δύο περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης των Φιλιατρών του Ν. Μεσσηνίας.
Το μνημείο έχει κηρυχθεί διατηρητέο με την Υ.Α. 85460/3986/4433/26-11-1958 ΦΕΚ 335/Β/11-12-1958, βάσει του άρθρου 52 του Κ.Ν. 5351/1932 "Περί Αρχαιοτήτων".
Στο κείμενο της κήρυξης αναφέρεται :..........

"Χαρακτηρίζομεν ως ιστορικόν διατηρητέον μνημείον το σταυρεπίστεγον ναίδριον Αναλήψεως Φιλιατρών"

Είναι ο αρχαιότερος σταυρεπίστεγος, μονόκλιτος ναός της κατηγορίας Α3 στον Ελλαδικό χώρο.
Πρόκειται για μονόροφο κτίσμα διαστάσεων 4.10Χ6.65 μ. και μέγιστου ύψους 5.10 μ. με τοιχοποιία πάχους 65-70 εκ. Η κάλυψη γίνεται με δύο άνισες καμάρες, μια πλατειά κατά μήκος του ναού (πλάτους 2.30 μ. και ύψους 3.70μ.) και μία στενότερη εγκάρσια (πλάτους 1.30μ. και ύψους 4.70μ.)

Η λιθοδομή εξωτερικά είναι δομημένη κατά το πλινθοπερίκλειστο σύστημα εκτός της δυτικής πλευράς που το ακολουθεί μόνο στα πολύ χαμηλά του σημεία, σπαράγματα της αρχικής φάσης του μνημείου. Η δυτική πλευρά, το νοτιοδυτικό τμήμα της νότιας πλευράς και η ανωδομή της εγκάρσιας καμάρας αποτελείται από μικρούς ακατέργαστους λίθους ίδιας γεωλογικής σύστασης με το πέτρωμα που διαμορφώνει την υψομετρική έξαρση του εδάφους όπου είναι κτισμένος ο ναός.

Το 2006 εκπονήθηκε μελέτη αναστήλωσης και στερέωσης του ναού από το επιστημονικό προσωπικό της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ανάληψης Φιλιατρών» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 105.000,00 €.

Στα πλαίσια του παρόντος έργου και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται τα παρακάτω:

1. Εργασίες πεδίου:

- Καθαρισμοί περιβάλλοντα χώρου, διαδρομής πρόσβασης, περιμετρικά υψόμετρα κ.τ.λ.

2. Εργασίες στερέωσης και μορφολογικής αποκατάστασης:

- Ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, βαθιά αρμολογήματα και εφαρμογή υδραυλικών ενεμάτων στις θέσεις των μεγαλύτερων ρωγμών.
- Στερεώσεις και καθαρισμοί τοιχογραφιών και επιχρισμάτων.
- Ανακεράμωση στέγης.
- Αρμολόγημα και επίχρισμα σύμφωνα με την μελέτη στις εσωτερικές και εξωτερικές όψεις.
- Διάστρωση δαπέδου με τις υπάρχουσες πλάκες που θα συμπληρωθούν κατάλληλα.
- Τοποθέτηση νέων κουφώματα σε όλα τα ανοίγματα.

3. Εργασίες έρευνας - Αρχαιολογικής τεκμηρίωσης – Πληροφόρησης:

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιείται παράλληλα αρχαιολογική διερεύνηση, καταγραφή με λεπτομερή φωτογραφική τεκμηρίωση κ.τ.λ.όλων των εργασιών και των δεδομένων που προκύπτουν και θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο. Τέλος, θα τοποθετηθεί μόνιμη επεξηγηματική πινακίδα και ενημερωτική πινακίδα με απόσπασμα γραφής σε μορφή BRAILLΕ (Μπράιγ), κατάλληλη για ανάγνωση από τυφλούς. Θα εκδοθεί επίσης σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

4. Λοιπές εργασίες:

Περιλαμβάνονται διάφορες μικροεργασίες και δαπάνες οργάνωσης, εξοπλισμού (βασικές προμήθειες ειδών ατομικής προστασίας, φαρμακείου κ.τ.λ.), απρόβλεπτα κ.τ.λ.

Από τα τέλη Ιουνίου συνεργείο της 26ης ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) έχει αναλάβει την αναστήλωση και αποκατάσταση του κτίσματος και σύμφωνα με πληροφορίες μας οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2013.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τον ναό της Ανάληψης του Σωτήρος στα Φιλιατρά.





Τη Δευτέρα το πλάνο αποπληρωμής οφειλών. [ VIDEO ]

Για άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", ξεκαθαρίζοντας πως αυτά θα καλυφθούν αμέσως μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. προορίζεται για τον οργανισμό.

"Θα βάλουμε τρείς ημερομηνίες που προκύπτουν μετά από μια εκτενή συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό κ. Λυκουρέντζο και τις ασφαλιστικά ταμεία -τις διοικήσεις των ταμείων- που μας ενημέρωσαν πόσα χρήματα θα πάρουν, ως ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τέλος του έτους", είπε ο κ. Σαλμάς.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξηθεί σε όλη την............

αλυσίδα του φαρμάκου ο χρόνος της πίστωσης για να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην αγορά. Αν κάποιοι αρνηθούν τότε, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, υπάρχει έτοιμο σχέδιο ώστε να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ τον απευθείας εφοδιασμό των φαρμακείων.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η δαπάνη, θα δοθούν κίνητρα σε όσους συμβεβλημένους γιατρούς του οργανισμού συμβάλλουν στη μείωση της υπερσυνταγογράφησης. "Σε όποιον γιατρό από τους συμβεβλημένους διαπιστώσουμε ότι η συνταγογραφική συμπεριφορά είναι κάτω από τον μέσο όρο της ειδικότητας θα δώσουμε τη δυνατότητα για άλλες π.χ. 50 ή 100 επισκεψεις και αυτοί να φτάνουν το εισόδημά τους έως 2.500 και 3.000 ευρώ", σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δηλώνουν επιφυλακτικοί καθώς, όπως λένε, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι βιώσιμα με αποτέλεσμα το όποιο σχέδιο να μην μπορεί να τους ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη.



Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων - Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις οι οποίοι τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς. Στη Θράκη τοπικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια έως 27.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυθτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για τα πελάγη:

Συγκεκριμένα οι υψηλές πιέσεις 1021 στα βορειοδυτικά βαλκάνια συνδυάζονται με τις
χαμηλές 1005 στην ανατολική Μεσόγειο και επηρεάζουν:

Το νότιο ευβοϊκό το στενό Κάφρε και από 091000 α το κεντρικό Αιγαίο με βορείους βορειοανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 τοπικά θυελλώδεις 8

Το νοτιοδυτικό Κρητικό ανατολικά του 23.00 και βόρεια του 34.00 με βορείους σχεδόν θυελλώδεις 7 τοπικά θυελλώδεις 8

Το νοτιοανατολικό Αιγαίο Ικάριο βόρεια του 37.00 με βορείους βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 τοπικά θυελλώδεις 8

Το Καρπάθιο και το νοτιοανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα βόρεια του 34.00 και δυτικά του 28.00 με βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 τοπικά θυελλώδεις 8

Το τακτικό δελτίο καιρού και θαλασσών για τη ναυτιλία που εκδόθηκε
στις 090200 α με ισχύ από 090400 α μέχρι 100400 α
τροποποιείται σύμφωνα με το παρόν έκτακτο δελτίο.

Τρίτη 11-09-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα βόρεια.

Τετάρτη 12-09-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 13-09-2012
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 14-09-2012 και Σάββατο 15-09-2012
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μέχρι 28/9 οι δηλώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Παρατείνονται μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2012 οι προθεσμίες για την υποβολή οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ...........

Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνονται μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2012 οι προθεσμίες για την υποβολή της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα -η οποία έληγε την 30η Απριλίου- και της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, η οποία έληγε την 31η Μαΐου 2012.

Εξάλλου, η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9, για τα έτη 2008 έως και 2011, θα παραμείνει ανοικτή τις επόμενες ημέρες ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Newsit

Ασθενής βρήκε φάρμακο για τον καρκίνο μέσω αγγελίας στο facebook.

Αδελφή καρκινοπαθούς από τον Βόλο τηλεφωνούσε επί τρεις μήνες καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία και φαρμακεία Ελλάδας και εξωτερικού για να βρει φάρμακο για τον καρκίνο και τελικά το βρήκε μέσω facebook στη ...Γερμανία.

Πρόκειται για την Αρτεμη Τσουκαλά που .............

εργάζεται στο τελωνείο του Βόλου, όπως αποκαλύπτει το Εθνος της Κυριακής. Η κυρία Τσουκαλά τηλεφωνούσε από τον Μάρτιο ως τις αρχές Μαίου σε όλα τα φαρμακεία της χώρας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία, αναζητώντας το περιζήτητο φάρμακο.

Αναγκάστηκε μάλιστα να βάλει αγγελία στο Facebook στην οποία έγραφε : «Παρακαλώ θερμά όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρω ένα φάρμακο για χημειοθεραπεία του αδελφού μου...(όνομα φαρμάκου). Χρειαζόμαστε 11 αμπούλες των 100. Σας παρακαλώ από καρδιάς κοινοποιήστε το».

Η κυρία Τσουκαλά αφηγείται στην εφημερίδα τον Γολγοθά της εξεύρεσης του φαρμάκου αφού σε ορισμένα φαρμακεία υπήρχαν λίγες αμπούλες και έπρεπε να φτάσουν στα χέρια της οικογένειας. Τηλεφωνούσε μάλιστα και στα Σκόπια και τη Γερμανία αναζητώντας το φάρμακο. Με τα πολλά βρήκε κάποιες ποσότητες φαρμάκου στο Λουτράκι, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια αναφέρει ότι με το μήνυμα στο facebook βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που απάντησαν και της εξασφάλισαν ένα μέρος της θεραπείας για τον αδελφό της. Το φάρμακο βρέθηκε τελικά στη Γερμανία, σε κάποιες ποσότητες, σε μεγαλύτερη τιμή.

Το φάρμακο κοστίζει μόλις 3,75 ευρώ και για κάθε θεραπεία του ασθενούς χρειάζονται συνολικά 9 ενέσεις, δηλαδή 119 αμπούλες. Η κυρία Τσουκαλά αναφέρει ότι οι εξαγωγείς φαρμάκων «εξαφανίζουν» τα φτηνά φάρμακα από την ελληνική αγορά αφού πετυχαίνουν μεγαλύτερα κέρδη στο εξωτερικό.

Η αδελφή του ασθενούς εξομολογείται ότι το μαρτύριο ξεκίνησε από το νοσοκομείο στη Λάρισα όπου δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα. Το νοσοκομείο δεν είχε τα απαραίτητα για τη βιοψία ενώ η οικογένεια αγόραζε με δικά της έξοδα ακόμη και τις γάζες και το Μπεταντίν !

iefimerida

Άνοιξε τα μάτια της η 15χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Πάρο

Σημάδια βελτίωσης φαίνεται πως παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 15χρονης κοπέλας που κακοποιήθηκε στην Πάρο από τον 21χρονο Πακιστανό πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Ωστόσο η κατάστασή της νεαρής κοπέλας παραμένει ακόμη σοβαρή και σύμφωνα με τους γιατρούς θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναρρώσει.

Η μητέρα της 15χρονης, μιλώντας σε ............

κυριακάτικη εφημερίδα, είπε ότι η κόρη της άνοιξε τα μάτια της για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες και ότι οι γιατροί αρχίζουν να είναι όλο και πιο αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Η κοπέλα βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, σε κωματώδη κατάσταση και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή.

Βρισκόταν στην Πάρο για διακοπές με την μητέρα της και την αδελφή της.

ΤΑ ΝΕΑ

Και νέο κράξιμο Μπελογιάννη κατά Πλεμμένου.

Τελικά άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Ο εκδότης - Διευθυντής της Μεσσηνιακής εφημερίδας Ελευθερία αν δεν φάει μια φορά το μήνα τουλάχιστον το κράξιμο του από τον ιδιοκτήτη του BEST TV Νίκο Μπελογιάννη ή τον εκδότη - Διευθυντή της Φωνής Θανάση Τσαμούλη δεν μπορεί να ησυχάσει.
Του λείπει. Το ζητάει το αίμα του να τρώει κράξιμο ο Πλεμμένος. Τρελαίνεται, φρικάρει αν δεν ακούει τα μπινελίκια του.

Ο Ιδιοκτήτης του BEST TV του κορυφαίου καναλιού της Μεσσηνίας Νίκος Μπελογιάννης για μια ακόμα φορά σε δημοσίευμα του στην σελίδα του καναλιού κατά της Ελευθερίας και του Ντίνου Πλεμμένου είναι απολαυστικός και κατακεραυνώνει τον μονίμως κλαμμένο και θιγμένο εκδότη της Ελευθερίας.
Εμείς πραγματικά απορούμε.
ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολίτες που πληρώνουν συνδρομή στην Ελευθερία για να διαβάζουν δημοσιεύματα που το αν είναι καλά ή κακά θα εξαρτάται από τα οικονομικά συμφέροντα του εκδότη της εφημερίδας.

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε παρακάτω το νέο κράξιμο από τον Νίκο Μπελογιάννη του BEST TV στον Ντίνο Πλεμμένο της Ελευθερίας..........

Εμείς δουλεύουμε!!! κ."Πάπα" και μάλιστα με αξιοπρέπεια!!!

Τελικά η κατάντια σου Ντινάκια δεν έχει τέλος...Δεν σέβεσαι ούτε την δουλειά ούτε τον αγώνα του άλλου αφού δεν την έχεις εγκρίνει εσύ... φυσικά.... Τα λιβάνια και οι υποκλίσεις αφορούν εσένα μόνο αφού είσαι ο μοναδικός στη Μεσσηνία που έχεις ζητήσει συγνώμη "γονατιστός" στα δικαστήρια αρκετές φορές από τις συκοφαντίες που έχεις κάνει σε πολλούς ανθρώπους. Δεν κατάλαβες ακόμα κ. "Πάπα" όπως παρομοιάζεις τον εαυτόν σου στην φωτογραφία ότι η εταιρία "belogiannis Audio Visual" έχει την μεγαλύτερη τεχνογνωσία στο είδος της στην Πελοπόννησο και είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και ξέρεις γιατί; Διότι εγώ και τα παιδιά μου ασχολούμαστε με την δουλεία μας και δουλεύουμε!!!! δεν ρουφιανεύουμε.... κάποιον κάθε μέρα σαν εσένα στα καφενεία που γυρνάς...

Στην δουλειά αυτή που αναφέρεις, εμείς δώσαμε μια προσφορά και μάλιστα με το όνομα μας δεν κρυβόμαστε κ. κουκουλοφόρε πίσω από άλλους όπως θα μπορούσαμε να κάνουμε...για να πάρουμε την δουλειά. Στην διαύγεια παρουσιάζονται τα πάντα πράγμα που το ξέρουμε(όπως και όλος ο κόσμος)και δεν κρυβόμαστε στο ξαναλέω διότι δουλεύουμε!!!! με αξιοπρέπεια!!! κύριε κομπλεξικέ!!!
Μπορείς να μπεις στο site http://www.belogiannis.gr να δεις που έχουμε κάνει δουλειές και να τις "αποκαλύψεις" και αυτές κύριε κουκουλοφόρε... κατά φαντασίαν σου ιδιοκτήτη του Νομού και της Περιφέρειας και μάλλον και της Χώρας.

Τέλος σου αναφέρω ότι εμείς έχουμε κάνει και άλλες δουλειές με επιτυχία στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στα κόμματα (εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μας έκοψες εσύ όπου μπόρεσες) αλλά και σε άλλες μεγάλες και μικρές εταιρείες πράγμα που δείχνει τις δυνατότητες μας και την αξία μας στην αγορά που τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους όλους ολόψυχα!!

Υ.Γ. Και εσείς αν χρειαστείτε κάτι κύριοι της "Ελευθερίας" σε εμάς θα έρθετε διότι διαθέτουμε την καλύτερη τεχνολογία-τεχνογνωσία στην καλύτερη τιμή, οπότε σας περιμένουμε...

Ακολουθεί το "γελοίο"!! δημοσίευμά της εφημερίδας Ελευθερία για ακόμα μια φορά στην κόντρα της για τον Τατούλη λόγω του "μπεζαχτά"...

http://eleftheriaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19818:

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στα πρόθυρα της απελπισίας βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι και ..........

στη Μεσσηνία, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί είναι σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, προστέθηκε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, καθώς παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, όπως είναι το Sintrom, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα άτομα με καρδιοπάθειες ή που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.