Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η Βουλή συνεχίζει τις σκανδαλώδεις δαπάνες

Την ώρα που ο κόσμος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ότι ακόμη 16 άτομα "χρειάστηκε" να προσληφθούν στη Βουλή, σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι οι βουλευτές ομόφωνα ψήφισαν κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να εξοπλιστούν τεχνολογικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή με την αρχή της μεγάλης κρίσης, οι βουλευτές – και οι ευρωβουλευτές - ενέκριναν ομόφωνα να λάβουν από 2.500 ως 5.500 ευρώ έκαστος για τεχνολογικό εξοπλισμό των γραφείων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την είσοδό .........

τους στο Κοινοβούλιο, όλοι παίρνουν από ένα υπολογιστή χρεωμένο στη Βουλή. Ωστόσο οι βουλευτές ψήφισαν να πάρουν επιδότητση για επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή – φορητό ή σταθερό -, φαξ, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικό δέκτη- κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη...

Πηγή: News It

Μας έστειλε καλά καλά στο ΔΝΤ και πήγε για μπάνιο...

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την πιο δυσάρεστη εξέλιξη για τη χώρα μετά τη δικτατορία, ο πρώην πρωθυπουργός – επί των ημερών του οποίου έλλειμμα και χρέος βγήκαν εκτός ελέγχου- έβαζε το μαγιώ του και πήγαινε για μπάνιο στη Ραφήνα.

Οι πολίτες – στην πλειοψηφία τους – θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και οι πολιτικές τους, οδήγησαν τη χώρα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ και πρώτη σε ενδεχόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας.
Ωστόσο ο κ. Καραμανλής ο οποίος ακόμη ........

τηρεί σιγή ιχθύος, πήγε με τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να απολάυσει το μπάνιο του στον κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, όπως δημοσιεύει σήμερα το "Πρώτο Θέμα".

Ο πρώην πρωθυπουργός – από τότε που έχασε την εξουσία – δεν φαίνεται να κακοπερνάει. Οργανώνει εκδρομές και αποδράσεις, όπως το Πάσχα που επισκέφθηκε την Τοσκάνη, πάει στο γήπεδο για να δει τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι κάτοικοι της Ραφήνας είδαν τον κ. Καραμανλή χαλαρό και ευδιάθετο με την πετσέτα στον ώμο να κατευθύνεται προς την παραλία. Έκανε βουτιές και μακροβούτια, υπό το άγρυπνο βλέμμα των φρουρών του, και τελικά μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο για να πάει στο σπίτι για το μεσημεριανό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καραμανλής αστειεύτηκε με τους άνδρες της ασφάλειας του μιλώντας για τον τελικό που άρχιζε σε λίγες ώρες...

Πηγή: News it

Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από το υπουργείο Οικονομίας

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο τη μείωση των τιμών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το δελτίο, με αριθμό 1/2010, θα ισχύει από τη Δευτέρα (3/5/2010) και οι νέες τιμές λιανικής υπολογίστηκαν με ΦΠΑ 10%.
Oι νέες τιμές θα ισχύσουν για τις ............

φαρμακαποθήκες το αργότερα εντός δύο εβδομάδων και για τα φαρμακεία σε 20 ημέρες.

Στο Δελτίο περιλαμβάνονται:

α) Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα, που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις τιμών έως 27%.

β) 44 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ

γ) 147 μεταβολές που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών ΕΟΦ

Η μεσοσταθμική μείωση στις τιμές των φαρμάκων είναι 21,5 % και εκτιμάται ότι οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων περίπου 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μεταβατική ρύθμιση αυτή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, έγινε «για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων»

Το δελτίο, σημειώνει το υπουργείο, θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

Καλλικράτειες στρεβλώσεις σε επίπεδο Υπηρεσιών

Διοικητικές ανωμαλίες στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να επιφέρει η νέα χωροταξική κατανομή των Δήμων της Μεσσηνίας, με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτη».
Αν ισχύσει το σχέδιο, όπως παρουσιάσθηκε προχθές από τον υπουργό Εσωτερικών, τότε περιοχές που ανήκουν γεωγραφικά στον ίδιο Δήμο θα έχουν διαφορετικά σημεία αναφοράς σχετικά με τη Δικαστική Αρχή που θα ανήκουν, την Αστυνομική και, φυσικά, την Εφορία.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Δωρίου θα ανήκουν .......

γεωγραφικά στο Δήμο Μελιγαλά, όμως ποινικό μητρώο θα μπορούν να πάρουν από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, ενώ, αν συμβεί κάτι, αρμόδιο θα είναι το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου!

Το ίδιο θα συμβεί και με πολλές άλλες περιοχές στη Μεσσηνία. Το Χαρακοπιό με το νέο διοικητικό χάρτη θα ανήκει πια στο Δήμο Πύλου. Η Πύλος διαθέτει ΔΟΥ, αλλά οι φορολογούμενοι από το Χαρακοπιό είναι υποχρεωμένοι να συναλλάσσονται με τη ΔΟΥ Καλαμάτας (!).
Πάντως, παρά τις ανορθόδοξες αυτές καταστάσεις, θεωρείται απίθανο να υπάρξει χωροταξική ανακατανομή στα εν λόγω ζητήματα.

Στα ίδια Πρωτοδικεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, πράγματι θα δημιουργηθούν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, αφού οι δικαστικές περιφέρειες δεν αλλάζουν: «Και παλαιότερα υπήρχαν τέτοιες καταστάσεις με τον “Καποδίστρια”. Τα Δικαστήρια, όμως, δεν αλλάζουν περιφέρειες. Όπου ανήκει η κάθε περιοχή τώρα, θα συνεχίσει να ανήκει και με τον “Καλλικράτη”. Στο νέο Δήμο Οιχαλίας, για παράδειγμα, οι περισσότερες περιοχές θα αναφέρονται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και οι υπόλοιπες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Είναι αλήθεια ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες».

Και φορολογικά μπερδέματα

Ίδια προβλήματα θα δημιουργηθούν και με τις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς και με τις Εφορίες. Κατά τον πρόεδρο του Λογιστικού και Φοροτεχνικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλο Κρανιώτη, οι ΔΟΥ δεν επηρεάζονται από τα γεωγραφικά όρια των περιοχών και έχουν ανεξάρτητη χωροταξική κατανομή.
Για παράδειγμα, η Κορώνη, όπως και το Χαρακοπιό, αν και θα ανήκουν στο Δήμο Πύλου, θα έχουν ΔΟΥ αυτή της Καλαμάτας.
Η κατανομή έχει γίνει από παλιά και δεν άλλαξε ούτε με τον «Καποδίστρια». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δημοτικού διαμερίσματος Πέτρας στο Δήμο Είρας Μεσσηνίας, που φορολογικά ανήκει στη ΔΟΥ Ανδρίτσαινας στην Ηλεία.

Πηγή: Θάρρος

Ποιοί θέλουν την Τριφυλία κομμένη σε παραπάνω απο δυο κομμάτια????

Το "φιλοσοφικό" ερώτημα που τίθεται μετά και την παρουσίαση του χωροταξικού σχεδίου Καλλικράτης είναι ΠΟΙΟΣ θα ήθελε την Τριφυλία κομμένη στα δυο ή και περισσότερα κομμάτια.
Ποιός λοξοκοιτά προς τα που τώρα που δεν θα έχει την θέση που είχε.

Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα.

Στην Μεσσηνία οι 5 μεγαλύτεροι δήμοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού βάση των επισήμων στατιστικών στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (pdf) είναι οι εξής:
(Τα στοιχεία μπορείτε πολύ εύκολα να τα διασταυρώσετε)







Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κατάρτιση των Δήμων έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικής επιτροπής του ΙΤΑ. Αυτό που είπε ο Ραγκούσης ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Τουλάχιστον για την Μεσσηνία.
Και αυτό γιατί ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ δεν προέβλεπε Δήμο αποτελούμενο από Γαργαλιάνους Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Αυλώνα Τριπύλα, και Αετό.
Παραθέτουμε την πρόταση της μειοψηφίας και την πρόταση της πλειοψηφίας του ΙΤΑ που έγινε όταν η ΝΔ σχεδίαζε Καποδίστρια 2.

Πρόταση μειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Αβίας, Λεύκτρου
3) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Ιθώμης, Αριστομένους, Κοιν. Τρικόρφου
4) Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα
5) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας
6) Φιλιατρών
7) Γαργαλιάνων, Νέστορος
8) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
9) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Πρόταση πλειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Βουφράδος, Κοιν. Τρικόρφου
3) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας, Χιλιοχωρίων
4) Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα
5) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
6) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας


Κατόπιν αυτού βλέπουμε το χοντρό δούλεμα που μας έκανε ο Ραγκούσης και αυτό μας ενισχύει την άποψη ότι για αυτόν τον Δήμο τερατούργημα έβαλαν το χεράκι τους:
α) ή Οι Βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης (καθότι κατάγονται από την Κυπαρισσία)
β) ή ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Εμείς δεν θα θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης έβαλαν το χεράκι τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αυτό που λέμε "καθαροί".

Αν λάβουμε υπ όψιν αυτό που διαρρέεται αριστερά και δεξιά ότι ο Νομάρχης θέλει είτε να πάει για περιφερειάρχης είτε για Δήμαρχος Τριφυλίας, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι το χεράκι του στον Δήμο - τερατούργημα το έβαλε ο Νομάρχης.

Και λέμε για τον Δράκο γιατί πολύ απλά επειδή θα καταργηθεί με τον Καλλικάτη η Νομαρχία Μεσσηνίας έχει αφήσει να διαρρέεται ότι ενδιαφέρεται για Δήμαρχος Τριφυλίας. Αυτό τουλάχιστον λέγεται στην τοπική κοινωνία. Δεν ξέρουμε να το έχει διαψεύσει επίσημα. Φρόντισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... Εξ όσων γνωρίζουμε έχει αγοράσει και οικόπεδο να φτιάξει σπίτι στην Κυπαρισσία... Ε θα ερχόταν στα Φιλιατρά να διοικήσει Δήμο Τριφυλίας?????
Θα δούμε τον πληθυσμό ανα καποδιστριακό Δήμο στον νομό μας.
Στεκόμαστε στην πρώτη 5άδα μιας και αυτές οι πόλεις -οι 3 στις 5- ανήκουν στην Τριφυλία.

Αυτόνομες πόλεις (όχι καποδιστριακοί Δήμοι)
1η Πόλη η Καλαμάτα 57.620 κάτοικοι
2η πόλη Φιλιατρά 7.882 κάτοικοι
3η πόλη Μεσσήνη 6.912 κάτοικοι
4η πόλη Γαργαλιάνοι 6.336 κάτοικοι
5η πόλη Κυπαρισσία 5.708 κάτοικοι
Και ακολουθούν οι υπόλοιπες που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Ως Καποδιστριακοί Δήμοι είναι:

1ος Δήμος Καλαμάτα 57.620
2ος Δήμος Μεσσήνη 11.041
3ος Δήμος Φιλιατρά 9.334
4ος Δήμος Γαργαλιάνοι 9.083
5ος Δήμος Κυπαρισσία 8.648
Και ακολουθούν οι υπόλοιποι Καποδιστριακοί Δήμοι που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Αν το πάρουμε ως Τριφυλία, τα Φιλιατρά είναι πρώτη πόλη, οι Γαργαλιάνοι είναι 2η πόλη και η Κυπαρισσία είναι τρίτη. Είτε σαν αυτόνομες πόλεις είτε ως Καποδιστριακοί Δήμοι. Δεν αλλάζει τίποτα.

Πάμε να δούμε τώρα τι έχει γίνει με τον Δήμο Τριφυλίας με έδρα την 5η στον Νομό πόλη ή αν θέλετε την τρίτη πόλη στην Τριφυλία.
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ(!!!!) επειδή έχει 5-6 υπηρεσίες παραπάνω. ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ......
Αλλα τα μεγάλα μυαλά τι έκαναν? Έβαλαν τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Τριφυλίας Φιλιατρά και Γαργαλιάνους να προσαρτηθούν στην μικρότερη.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!!!!!!!!!!

Πάμε αν δούμε τι έγινε σε όλο τον νομό??? Πως πήραν έδρα οι δήμοι???

1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα. Βάλανε έδρα την μεγαλύτερη πόλη.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη. Βάλανε έδρα Δήμου την μεγαλύτερη πόλη.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο. Βάλανε έδρα την μικρότερη αλλά μάλλον (δεν το λέω με βεβαιότητα) ή τα βρήκαν με το όνομα οι δύο δήμοι ή κάνανε την Πύλο έδρα λόγω Σαμαρά όπου κατάγεται από εκεί.

4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Έβαλαν την πολύ μικρότερη πόλη με άγνωστο κριτήριο.

5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά. Εδώ έβαλαν την μεγαλύτερη πόλη. (Κοίτα σύμπτωση....)

Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη. Εδώ έβαλαν το μικρότερο χωριό αλλά ΟΚ τα έχουν βρει μεταξύ τους, οπότε μην το ψάχνουμε και πολύ.

Σε 3 από τους 5 Δήμους βάλανε για έδρες τις μεγαλύτερες πόλεις.
Αφήνουμε απ' έξω την Μεσσηνιακή Μάνη μιας και εκεί τα έχουν μιλήσει, τα έχουν συμφωνήσει τα έχουν βρει.

Οι 3 δήμοι της Μεσσηνίας επιλέχθηκαν με κριτήριο την μεγαλύτερη πόλη.
Στην Τριφυλία επιλέξανε (τυχαία άραγε?????) την ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ.
ΓΙΑΤΙ??? ΜΕ ΠΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ????????
ΓΙΑΤΙ δεν μπήκε στον Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Νέστορος????? Τριφυλία δεν είναι??????
ΓΙΑΤΙ μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ο Δήμος ώστε να βγει η Κυπαρισσία ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση? Θυμίζω είναι 5η πόλη στον Νομό και 3η πόλη στην Τριφυλία.

Και εμείς είμαστε υπέρ της άποψης για ένα Δήμο Τριφυλίας με έδρα όμως τα Φιλιατρά. Και γιατί τα Φιλιατρά?? Γιατί πολύ απλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση της πρώην επαρχίας Τριφυλίας. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γι αυτό και έγινε η μεθόδευση στο παρόν σχέδιο έκτρωμα ώστε τα Φιλιατρά ως μέσον της περιοχής, και ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του νομού και ο πρώτος της Τριφυλίας να μην γίνει έδρα δήμου. Πόσο μάλλον οι Γαργαλιάνοι που με αυτό το έκτρωμα είναι στην άκρη.

Όμως υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν θα ήθελε ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τριφυλία ενιαία.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Νίκας ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Κατ' αρχήν να τονίσουμε ότι δεν υποτιμάμε αυτόν τον τετραπέρατο άνθρωπο. Και το εννοούμε ότι είναι τετραπέρατος. Ο άνθρωπος είναι ΤΕΡΑΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ. Και θα δείτε παρακάτω το γιατί.

Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ο νομός μας είναι Καλαματο-κεντρικός, ο Νίκας αυτό το εκμεταλλεύτηκε με έντεχνο τρόπο δημιουργώντας έναν μεγάλο αναπτυξιακό άξονα ανάμεσα στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη.
Η Μεσσήνη συνδέται με την καλαμάτα και σιδηροδρομικώς, έχει το αεροδρόμιο κοντά, μεγάλη εξυπηρέτηση της ΠΟΤΑ από το αεροδρόμιο, Τουρίστες θα μπουν και θα βγουν από την Καλαμάτα, εύκολη προσέλκυση επενδυτών κλπ κλπ.

Ένα ενδεχόμενο "αντίπαλο δέος" του άξονα αυτού που κατάφερε να φτιάξει ο Νίκας -και Μπράβο του- είναι ένας άξονας Τριφυλίας. Από Ελαία (Δήμο Αυλώνος) μέχρι και τον Δήμο Νέστορος. Όλη η δυτική πλευρά του Νομού δηλαδή. Ακόμα και αν είναι αυστηρά οι περιοχές Δήμου Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Τριπύλας, Φιλιατρών Γαργαλιάνων Νέστορος.
Φανταστείτε λίγο αυτόν τον άξονα.... Θα ήταν ένας τεράστιος άξονας ανάπτυξης ΓΙΑ ΟΛΗ την Τριφυλία.

Ο Νίκας αυτό δεν το θέλει. Θέλει να σπάσει η Τριφυλία σε όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ να μην γίνει αυτός ο προαναφερόμενος άξονας - το αντίπαλο δέος της Καλαμάτας.
Στο Δημοτικό συμβούλιο στα Φιλιατρά που είχε έρθει, ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει την άποψη πως τα Φιλιατρά πρέπει αν μείνουν μόνα τους αποτελώντας αυτόνομο δήμο.
Μια χαρά μου ακούγεται αυτό αλλά..... Η φράση αυτή ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σπάει τον άξονα αυτόν σε 3 κομμάτια. Γεγονός που εξυπηρετεί αυτό που πραγματικά θέλει ο Νίκας. Να σπάσει η Τριφυλία.

Όποιος υποτιμά τον Παναγιώτη Νίκα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ο άνθρωπος έχει τετραγωνίσει τον Κύκλο και δεν το λέω ειρωνικά αυτό. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Τεράστιο κεφάλι.
Γιατί είναι τεράστιο κεφάλι?? Γιατι είναι ο μοναδικός που κατάφερε και πέταξε από τον Δήμο του (τα parking του Νέδοντα) την εταιρία του Μπόμπολα "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ".
Σκεφτείτε το λίγο. Τον Μπόμπολα δεν μπορεί να τον πετάξει από πουθενά ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση. Με όσους νόμους και αν κάνει.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμία κυβέρνηση το κατάφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και ο Μπόμπολας άραξε τα κυβικά του και έκατσε φρόνιμος.
Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο κεφάλι είναι ο Νίκας????? Και μαγκιά του στο κάτω κάτω της γραφής. Του βγάζω το καπέλο.

Καταλήγοντας την παρούσα ανάρτηση. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του απερχόμενου Νομάρχη ίσως.....
Και το συμφέρον το είπα. Θα ήθελε να πάει για περιφερειάρχης αλλά αν κατέβει -όπως ακούγεται- ο Γιάννης Μανώλης (της Ν.Δ.) -ο ίδιος το διαψεύδει και 9 φορές στις 10 όταν πολιτικός διαψεύδει κάτι τότε ισχύει αυτό που διαψεύδει- ο Δράκος είναι τελειωμένος από χέρι. Και δεν θα ήθελε να φάει ήττα. Οπότε εναλλακτικά σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Τριφυλίας. Και η μεγάλη του αγάπη είναι Κυπαρισσία. Γιατί αυτή έχει σπρώξει για διοικητικό κέντρο, εκεί έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις να κάνει το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... εκεί έχει αγοράσει οικόπεδο για να φτιάξει σπίτι,...
Θα διοικούσε τον Δήμο Τριφυλίας από τα Φιλιατρά??????????

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2010 βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη της χειρότερης μεταπολιτευτικής κρίσης, γεγονός που καθιστά τον εορτασμό της επίκαιρο και τη συνέχιση των αγώνων αναγκαία.

Ιδιαίτερα, οι νέοι άνθρωποι νοιώθουμε τρομερή απογοήτευση, λύπη και θυμό για την υπάρχουσα κατάσταση, τους υπαίτιούς της και το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Ως νέα βουλευτής νοιώθω τρομερή ατυχία και οργή που, λόγω της σοβαρής κρίσης στη χώρα μας, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσω την εκλογή μου όπως την είχα οραματιστεί.

Εκ των πραγμάτων, είμαι υποχρεωμένη να .......

συμπαραταχθώ στην πρώτη γραμμή με την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να πάρει σκληρότατα μέτρα για τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία, και όχι μόνο. Όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να πειραματιστούμε και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ. Για αυτό συμπορεύομαι απόλυτα με τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και στέρησαν από τη νέα γενιά το όραμα.

Προσωπικά για εμένα, η εργατική Πρωτομαγιά και κάθε άλλος κοινωνικός, αγροτικός και εργατικός αγώνας συμβολίζει το όραμα. Και όποιος μας στερεί το όραμα μας βρίσκει απέναντι!

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τα Αιτήματα υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικλά με τα προβλήματα που αντιμεωπίζει το Πυροσβστικό Σώμα του νομού Μεσσηνίας απέστειλαν χθες οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλουκαι Οδυσσέας Βουδούρης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: ..........

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η ‘Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας, μας πληροφόρησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της εξαιτίας των αλλαγών στο ωράριο των Πυροσβεστών αλλά και για τις θέσεις και τις προτάσεις της για τον προωθούμενο νέο Κανονισμό Μεταθέσεων, για τα οποία παρακαλούμε να έχουμε την προσοχή και την ιδιαίτερη μέριμνά σας, προς όφελος της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νομό μας.

Με δεδομένο ότι στον Νομό Μεσσηνίας υπάρχουν απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, αρμοδιότητας περιφερειακών σταθμών και κλιμακίων, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα εφαρμογής σε αυτές διάταξης του ΚΕΥΠΣ η οποία προβλέπει, με προϋπόθεση την ομοφωνία Διοίκησης και πυροσβεστών, την κατ’ εξαίρεση διατήρηση της 24ωρης βάρδιας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση και ενεργή παρέμβαση του Σώματος, χωρίς να χάνεται πολύτιμος για τις άμεσες παρεμβάσεις χρόνος σε μετακινήσεις των πυροσβεστών από και προς την υπηρεσία, που συνεπάγονται και πρόσθετη οικονομική τους επιβάρυνση.

Στο προωθούμενο Π.Δ. περί μεταθέσεων, άρθρο 18 παρ. 3, προβλέπεται να μπορούν να αλλάζουν πόλη συμφερόντων όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν, χωρίς δικαιολογητικά. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της διάταξης μπορεί να οδηγήσει στο να μετατίθενται από την πόλη συμφερόντων τους υπάλληλοι που πραγματικά διαμένουν στην πόλη αυτή, με επαχθείς επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για τούτο παρακαλούμε να εξετάσετε την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων για τις μεταθέσεις αυτές, στη βάση πιστοποιητικών για την καταγωγή και τον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων, όπως αυτά που προβλέπονται στην παρ. 2 άρθρου 2 του ως άνω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Για τους ίδιους λόγους, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη θιγεί το αμετάθετο που ίσχυσε δυνάμει του Π.Δ. 170/96, με βάση τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς πρόσληψης και τυχόν τοπικά κενά να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Τέλος, ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η συντελούμενη μείωση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. στον Νομό Μεσσηνίας, αφού αυτή εμφανίζεται να μειώνεται από 196 υπηρετούντες το 2009 σε 155 για το 2010. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες βέλτιστης αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού της Υπηρεσίας, που επιτελεί δύσκολο και απαιτητικό έργο. ‘Ομως αυτές δεν μπορεί να οδηγούν και σε μείωσή του, σε ένα πυρόπληκτο νομό με δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, μεγάλη διάρκεια καλοκαιριού και υψηλές θερμοκρασίες, που αντι μείωσης χρήζει καλύτερης κατανομής του υπάρχοντος δυναμικού, ώστε να μην εμφανίζονται πλεονάσματα σε κάποιες περιοχές και ελλείψεις αλλού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και ενίσχυσή του κατά την αντιπυρική περίοδο, για την αποτελεσματικότερη κάλυψη ολόκληρου του Νομού.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να διερευνηθεί και η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στη Μεσσηνιακή Μάνη, η οποία απέχει σημαντικά από την κεντρική υπηρεσία της Καλαμάτας, είναι περιοχή με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, αλλά με δύσκολο οδικό δίκτυο και με σημαντικό δασικό πλούτο, όπως το προστατευόμενο δάσος της Βασιλικής.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και την άμεση φροντίδα σας να λυθούν τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με Ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτρης Κουσελάς

Νάντια Γιαννακοπούλου

Οδυσσέας Βουδούρης

Αυτόνομο Δήμο αποφάσισε να διεκδικήσει ο Δήμος Φιλιατρών

Στα πλαίσια της διαβούλευσης του προσχεδίου νόμου για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Δημ. Συμβούλιο Φιλιατρών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του τη διεκδίκηση αυτόνομου Καλλικρατικού Δήμου Φιλιατρών.

Τα Φιλιατρά, πόλη με ιστορική διαδρομή από τον 11ο αιώνα, η δεύτερη σε πληθυσμό έδρα Δήμου της Μεσσηνίας, η μεγαλύτερη σε γεωργικό πλούτο, Δήμος με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, και αυξημένες επενδύσεις, με πλούσια πολιτιστική δράση, καθόλου δάνεια, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων δικαιούται και μπορεί να παραμείνει αυτόνομος Δήμος.

Ο Φιλιατρινός Λαός με ομοψυχία και δυναμικές ......

κινητοποιήσεις θα εκδηλώσει την αντίθεσή του στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη διεκδικώντας την αυτονομία του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.‏

Ήρθανε τα πορίσματα για τις ζημιές στις ελιές από τους αέρηδες - χαλάζι 2009 στα Φιλιατρά.
Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης
των ζημιών που έγιναν στις:
26 / 9 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,
17 / 10 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ,
24 / 10 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,
8 / 11 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ, και στις:
21 / 12 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ........

ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 10 / 05 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω
προθεσμία των δέκα (10) ημερών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27613- 60018,42,27 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για την Πρωτομαγιά

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι η ημέρα μνήμης- ημέρα φόρου τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν προκειμένου να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι εμείς, δικαιώματα.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς αποκτά ξεχωριστή επικαιρότητα γιατί συμπίπτει με συγκυρίες που αναδεικνύουν τη σημαντικότητά του. Συμπίπτει με την επιτήρηση, τον έλεγχο και την κηδεμονία της χώρας από το Δ.Ν.Τ. Τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών, σήμερα αμφισβητούνται έντονα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα αδιέξοδα του ασφαλιστικού συστήματος και η πίεση του ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας, μας καλούν να πορευθούμε ενωμένοι.
Αγωνιζόμαστε, κυρίως, για τον εργαζόμενο ...........

λαό και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα σταθούμε δίπλα του σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, με όλες τις θεσμικές - αυτοδιοικητικές - αγωνιστικές μας δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλούνται όλες οι θεσμικές περιφερειακές δυνάμεις, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Να διεκδικήσουν την δημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο οι παραγωγικές δυνάμεις θα μπορούν να συνεργάζονται, να είναι αλληλέγγυες. Έναν κόσμο που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική προστασία, στον εργαζόμενο.

H επαρκής στελεχιακή συγκρότηση της Αυτοδιοίκησης είναι όρος απαράβατος για εμάς. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία του Προγράμματος «Καλλικράτης», κόκκινη γραμμή, ώστε να μην έρθουμε στο μέλλον αντιμέτωποι με «ξεκρέμαστους» υπαλλήλους και ελλιπείς θεσμούς.
Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης. Και αυτή τη φορά μας χρειάζονται όσο ποτέ.
Θα στηρίξουμε με κάθε μας δύναμη τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.
Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά και καλούς αγώνες!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Πρωτομαγιά. Καλό μήνα.



Η πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια, επειδή χοντρικά τοποθετείται στην αρχή της άνοιξης. Εκτός όμως από γιορτή της άνοιξης την πρωτομαγια γιορτάζει και το εργατικό κίνημα.

Η Εργατική πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στο Σικάγο των ηνωμένων πολιτειών, όπου ......

το 1886 κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης για την καθιέρωση του 8ώρου, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 12 διαδηλωτές.
Η εργατική πρωτομαγιά καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1891 για την ανάμνηση της καθιέρωσης του 8ώρου στην εργασία και των θανάτων των εργατών στο Σικάγο.
Μετά από πολλές άλλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των εργατικών συνδικάτων σε όλο το κόσμο, η πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί σαν ημέρα απεργίας.

Στην Ελλάδα πολύ γνωστά είναι τα γεγονότα του 1936 στη θεσσαλονίκη που έδωσαν την έμπνευση στον Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον Επιτάφιο.
Κατα τις ταραχές που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, η αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποίησαν όπλα με αποτέλεσμα 12 νεκρούς εργάτες.
Παρόλο που η 1η Μαίου ξεκίνησε σαν ημέρα απεργίας, στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις προαιρετικές αργίες.
Παραδοσιακά όμως, με απόφαση όμως του εκάστοτε υπουργού Απασχόλησης η πρωτομαγιά χαρακτηρίζεται σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68.

Πρωτομαγιά ήθη και έθιμα

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι στις μέρες μας ίσως το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση. Είναι η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας για πολλές χώρες του κόσμου και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είναι μια γιορτή χωρίς κάποιο θρησκευτικό περιεχόμενο
Το έθιμο της Πρωτομαγιάς να στολίζουμε τις πόρτες των σπιτιών με στεφάνια λουλουδιών έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και τότε συμβόλιζε την υποδοχή της δύναμης της φύσης στο σπιτικό.

Προτάσεις για την σύνθεση του Μαγιάτικου στεφανιού

Μερικές προτάσεις για τη σύνθεση ενός όμορφου πρωτομαγιάτικου στεφανιού:
- Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι.
- Κλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα ή ελιά, για την ευτυχία του σπιτιού.
- Στάχυα και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, για να είναι γεμάτο.
- Μια κουκιά (φυτό) με τις ρίζες και τους καρπούς της, για τη γλωσσοφαγιά.
- Ένα κλωνάρι λυγαριάς, για την αγάπη των κοριτσιών του σπιτιού.
- Ένα κεφάλι σκόρδο, κρεμασμένο στη μέση του ώστε να φαίνεται, για το μάτι.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.