Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Δήμαρχος στη Λακωνία σκότωσε, τύφλα στο μεθύσι, δύο νέους...

Ντροπή! Παράγοντες της ΝΔ "κινητοποιούνται" για τον ...βοηθήσουν! Φήμες ότι θα επιχειρηθεί "αλλαγή" του δείγματος του αίματος του δράστη...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ PRESS-GR


Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη στη Λακωνία χθες το βράδυ. Ο δήμαρχος Νιάτων της επαρχίας Επιδαύρου-Λιμηράς (κοντά στους Μολάους) Γιώργος Ντόβολος παρέσυρε και σκότωσε στις 4 τα ξημερώματα ενώ οδηγούσε, δύο νέους ανθρώπους βουλγαρικής καταγωγής 23 και 17 ετών αντίστοιχα. Το δυστύχημα έγινε στο χωριό Απιδιά και ήταν τέτοιο που το αυτοκίνητο του πήρε φωτιά - ενδεικτικό της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει μέσα στο χωριό!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος αποχωρούσε από συνάντηση τοπικών ..........

στελεχών της ΝΔ και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν τύφλα στο μεθύσι την ώρα που οδηγούσε και σκότωσε τα παιδιά.
Ο Γ. Ντόβολος είναι πρώην αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στο κέντρο της Αθήνας (στην Ομόνοια) και είχε αναγκαστεί να φύγει από την ΕΛΑΣ όταν ο νυν αρχηγός της και τότε επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Βασ. Τσιατούρας είχε ξηλώσει κυκλώματα διαφθοράς στην Αστυνομία. Κατάφερε το 2006 να εκλεγεί, παρά ταύτα, δήμαρχος στη Λακωνία...

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, έχει πολλές υποψίες και ζητά και και νέα λήψη αίματος από τον δράστη για να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων του αίματος που λήφθηκε ήδη. Οι υποψίες ενισχύονται γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ αλλά και στελέχη του Νοσοκομείου Μολάων έχουν "κινητοποιηθεί" για να τον βοηθήσουν ενόψει της δίκης του στο Αυτόφωρο.
Απαράδεκτα πράγματα που σοκάρουν και οι κάτοικοι της Λακωνίας δεν πρόκειται να δεχθούν...

Πηγή: Press-gr

EUROBASKET 1987: Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

14 Ιουνίου 1987.
Μια ημερομηνία.
Μια χρονιά.
Ο Πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελλάδα


Ήταν η ημερομηνία - η χρονιά που η Ελλάδα ανέβηκε ψηλά στο βάθρο του Ευρωπάϊκού basket. Η ημερομηνία που έσπασε καρδιές ο ΑΘΛΟΣ που έκαναν τότε οι διεθνείς μας παίκτες.
Μετα απο έναν συγκλονιστικότατο τελικό με την ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης η Ελλάδα έγραψε με χρυσά Γράμματα στην Ιστορία το όνομα της.
Η Ελληνική συμμετοχή τότε είχε μπεί με πολύ .........

δειλά βήματα στην διοργάνωση αλλά πολύ γρήγορα βρήκε τον βηματισμό της.

Την ανετότατη επικράτηση επί της Ρουμανίας ακολούθησε η εξαιρετικά μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην Γιουγκοσλαβία.

Τον τσαμπουκά της Ελλάδας εκοψε άγαρμπα η Ισπανία του Σαν Επιφάνιο, και η Σοβιετική Ένωση με την… βοήθεια των διαιτητών.

Η Εθνική Ελλάδας όμως δεν επηρρεάστηκε, συνέχισε να αγωνίζεται κοιτώντας ευθεία στα μάτια ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΙΧΕ.
Αντεπιτέθηκε και με την νίκη της επί της Γαλλίας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για το συγκρότημα του Κώστα Πολίτη.

Οι Γιουγκοσλάβοι σίγουρα μέχρι και σήμερα θα ακούνε το όνομα Γκάλης και θα τους πιάνει τεταρταίος πυρετός γιατι εξ' αιτίας του η Γιουγκοσλαβία πήγε στον μικρό τελικό ενώ η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει το όνειρο της. Να διεκδικήσει στα ίσια το κύπελλο των Ευρωπαίων πρωταθλητών.

Ο τελικός, κόντρα στην Σοβιετική Ένωση των γιγάντων, έσπασε καρδιές…
Οι συγκινήσεις που έκρυβε ο αγώνας ήταν ανεπανάληπτες, με αποκορύφωμα τις δύο εύστοχες βολές του Καμπούρη και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στο τέλος της παράτασης.
4 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος ο Γιοβάίσα κάνει φάουλ και ο Αργύρης Καμπούρης πάει για βολές.
Το σκόρ μέχρι εκείνο το δευτερόλεπτο είναι στα ίσια. 101 - 101.

Ο Αργύρης Καμπούρης αποδεικνύεται ότι διαθέτει ψυχρό αίμα και εκτελεί την πρώτη βολή γράφοντας το Σοβιετική Ένωση - Ελλάδα 101 - 102.
Οι Καρδιές στην Ελλάδα έχουν σπάσει. Λυποθυμίες, εμφράγματα Εγγεφαλικά.... Ολα μαζί.
Ο καμπούρης με βλέμα ψυχρό εκτελεί εύστοχα και την δεύτερη βολή γράφοντας το ιστορικό Σοβιετική Ένωση - Ελλάδα 101 - 103.

Στα υπόλοιπα 4 δευτερόλεπτα οι σοβιετικοί προσπάθησαν να απειλήσουν με τρίποντο αλλα η αστοχία τους (ευτυχώς) έστειλε την Ελλάδα στα Ουράνια.
Οι Ελληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους να γιορτάζουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ επι των Σοβιετικών.
Η Ελλάδα στις 14 Ιουνίου έγραψα με χρυσά γράμματα το όνομα της στο βιβλίο της Ιστορίας ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για επόμενες επιτυχίες.

Ελλάδα: Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης,
Προπονητής: Κώστας Πολίτης




ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ EUROBASKET 1987

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τι συζητείται στην Ε.Ε. για τον τρόπο καταβολής των άμεσων ενισχύσεων μετά το 2013

Σε συνέχεια των συζητήσεων για το μέλλον της ΚΑΠ που έγιναν στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στο Ανεσί της Γαλλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ευρωπαίοι υπουργοί επανήλθαν πριν από λίγες μέρες στο ίδιο θέμα κατά το άτυπο Συμβούλιο στο Μπρνώ της Τσεχίας, όπου κουβέντιασαν και τον τρόπο καταβολής των άμεσων ενισχύσεων μετά το 2013. Η Επίτροπος Γεωργίας κ. Fischer Boel έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα συνεχιστούν, άφησε όμως πολλά ερωτήματα ως προς τον τρόπο καταβολής τους.

Άμεση ή έμμεση καταβολή (δηλαδή α΄ή β΄πυλώνας) και .........

περιφερειακό ή ιστορικό μοντέλο, είναι τα κύρια ζητήματα που αναδείχθηκαν στη διάρκεια των συζητήσεων και οι τάσεις που διαμορφώνονται είναι δύο:

* Η πρώτη, της οποίας αρχικά είχε ηγηθεί η Γαλλία και υποστηρίζεται από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και με την οποία έχει συνταχθεί και η χώρα μας, είναι αυτή που επιμένει σε γενναία χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και σε διατήρηση στο μέτρο του δυνατού των σημερινών άμεσων εισοδηματικών ενισχύσεων των Ευρωπαίων αγροτών.
* Η δεύτερη τάση της οποίας φαίνεται να ηγούνται οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί και οι Σουηδοί θεωρεί ότι οι όποιες ενισχύσεις της ευρωπαϊκής γεωργίας θα πρέπει να περιορισθούν σε χρηματοδοτήσεις αναδιάρθρωσης των εκμεταλλεύσεων (δεύτερος πυλώνας), πολιτική η οποία ενισχύει, όπως είναι φυσικά, τις χώρες με μεγάλες και καλά οργανωμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε μικρό ποσοστό απασχολουμένων στη γεωργία.

Γενικά πάντως, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Τσέχικης προδρείας, το κλίμα δείχνει πως είναι υπέρ της διατήρησης των άμεσων ενισχύσεων, οι οποίες όμως θα πρέπει να δικαιολογηθούν επαρκώς στους λοιπούς πολίτες της Ευρώπης που δεν είναι αγρότες, καθώς και να απλοποιηθεί η διαδικασία καταβολής τους.

Στα πλαίσια της απλοποίησης και της δικαιότερης καταβολής τους θα συζητηθεί και η αλλαγή προς μία κατανομή των ενισχύσεων ανά περοφέρεια, ή η διατήρηση του μοντέλου της καταβολής των ενισχύσεων βάσει των ιστορικών δικαιωμάτων.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και δεν αποκλείεται στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο στις 22-23/06/09 η Τσέχικη Προεδρία να εξάγει κάποια συμπεράσματα.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα (μέχρι 01/08/09) τα Κράτη-Μέλη θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον τρόπο εφαρμογής του «Διαγνωστικού Ελέγχου» της ΚΑΠ. Πέραν των διαχειριστικών προσαρμογών που αφορούν κυρίως την πολλαπλή συμμόρφωση (αδειοδότηση νερού για άρδευση, δημιουργία οικοτόπων, αμειοψισπορά, διατήρηση αμπελώνων σε καλή βλαστική κατάσταση, απαγόρευση εκρίζωσης αμπελώνων) τα κύρια πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του «Διαγνωστικού Ελέγχου» είναι τα εξής:

* Ποιός παίρνει τις ενισχύσεις μετά το 2010;
* Κατώφλια εγγύησης ενισχύσεων
* Ιστορικό ή περιφερειακό Μοντέλο
* ΄Αρθρο 68 Κ73/2009

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κ 73/2009

1) Παρέχεται η δυνατότητα (προαιρετικά) στα Κ-Μ από το 2010 να μη χορηγούν άμεσες ενισχύσεις σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα

* Με ασήμαντο μέρος γεωργικής δραστηριότητας επί των συνολικών οικονομικών δραστηριοτήτων τους, ή
* Με κύριο επιχειρηματικό ή εταιρικό σκοπό εκτός γεωργικής δραστηριότητας

2) Δε χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις (υποχρεωτικά):

* Όταν το συνολικό ποσό των άμεσω ενισχύσεων για ένα έτος δεν υπερβαίνει το ποσό των 100 ΕΥΡΩ ανά γεωργό, που μπορεί να αυξηθεί στα 400 ΕΥΡΩ (υποχρεωτικά στα ειδικά δικαιώματα) ή εναλλακτικά
* Όταν η επιλέξιμη έκταση δεν υπερβαίνει το 1 εκτάριο, που μπορεί να μειωθεί έως τα 0,4 εκτάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΑΣΕΓΕΣ στην κλίμακα δικαιωμάτων μέχρι 100 ΕΥΡΩ ανήκουν 71.440 παραγωγοί (8.059 κατά κύριο επάγγελμα και 63.381 μη κατά κύριο επάγγελμα) με συνολική αξία δικαιωμάτων 4.280.814 ΕΥΡΩ (τα 489.168 ΕΥΡΩ αντιστοιχούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τα 3.791.646 ΕΥΡΩ αντιστοιχούν στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες).

Αν το κατώφλι ενίσχυσης ανέλθει στα 250 ΕΥΡΩ τότε θίγονται 139.632 σημερινοί δικαιούχοι (19.221 κατά κύριο επάγγελμα και 120.411 μη κατά κύριο επάγγελμα) με συνολική αξία δικαιωμάτων 24.014.472 (τα 3.359.937 αντιστοιχούν στους κατά κύριο επάγγελμα και τα 20.654.535 στους μη κατά κύριο επάγγελμα).

Για το προσανατολισμό της στήριξης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η ΠΑΣΕΓΕΣ με παλιότερη απόφαση Γενικής Συνέλευσης έχει εκφραστεί θετικά και απομένει η απόφαση αυτή να επικαιροποιηθεί και να εξειδικευθεί. Είναι ο μόνος τρόπος να κατοχυρώσουμε και να αναβαθμίσουμε το γεωργικό επάγγελμα καθιστώντας το συνειδητή επιλογή και όχι λύση ανάγκης .

Σχετικά με το Ιστορικό ή Περιφερειακό Μοντέλο μέχρι σήμερα η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ταχθεί υπέρ του Ιστορικού Μοντέλου και από μελέτη που έκανε στο Περιφερειακό Μοντέλο διαπίστωσε πολύ μεγάλες εισοδηματικές ανακατατάξεις τόσο μεταξύ περιοχών όσο και μεταξύ παραγωγών, κάτι που προβληματίζει.

Εντούτοις δε μπορούμε να αγνοήσουμε τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, τόσο στο προσκήνιο (στα Συμβούλια Υπουργών) για σταδιακή προσέγγιση των ενισχύσεων (αντικατάσταση του Ιστορικού Μοντέλου από το Περιφερειακό), όσο και στο παρασκήνιο (στις υπηρεσίες της Επιτροπής και το Κοινοβούλιο) για Flat Rate δηλ. κατ΄αποκοπή ενίσχυση ανά εκτάριο σε ολόκληρη την Ε.Ε. ΄Οσοι επιμένουν σ΄αυτή την άποψη (μεταξύ αυτών και ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Κοινοβουλίου κ. Νιλ.Πάρις) τονίζουν ότι οι ενισχύσεις το 2013 δε μπορούν να βασίζονται σε δεδομένα γεωργικών αποδόσεων της δεκαετίας του ΄80 ή ΄90, ή τα δικαιώματα των ενισχύσεων να υπολογίζεται βάσει δεικτών παραγωγής που αναφέρονται σε ιστορική περίοδο πάνω από δέκα χρόνια.

Για να αντιληφθεί κανείς τί σημαίνει το Flat Rate για τη χώρα μας, πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα λαμβάνει τις μεγαλύτερες, κατά μέσο όρο, άμεσες ενισχύσεις, σε σχέση με κάθε άλλο Κράτος-Μέλος (587 ΕΥΡΩ το εκτάριο έναντι μέσου όρου της Ε.Ε.-27, 222 ΕΥΡΩ το εκτάριο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς σ΄αυτή την περίπτωση θα χάσουμε το 62% των σημερινών άμεσων ενισχύσεων (περίπου 1,45 δις ΕΥΡΩ).

Τέλος σύμφωνα με το άρθρο 68 του Κ73/2009 παρέχεται η δυνατότητα στο

Κ-Μ να παρακρατήσει οριζόντια από το εθνικό ανώτατο όριο ποσοστό μέχρι 10% (προαιρετικά) για χορήγηση ειδικής στήριξης:

* Για συγκεκριμένους τύπους γεωργίας σημαντικούς για το περιβάλλον, για βελτίωση ποιότητας ή και εμπορίας
* Για αντιστάθμιση ειδικών μειονεκτημάτων στους τομείς βόειο, αιγοπρόβειο, γάλα και ρύζι
* Σε περιοχές με προγράμματα αναδιάρθρωσης ή/και ανάπτυξης
* Συμμετοχής στα ασφάλιστρα για ασφάλιση καλλιεργειών και ζώων
* Μέσω ταμείων αλληλοβοήθειας για ασθένειες φυτών και ζώων.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ πιστεύει ότι αξίζει να μελετηθεί το συγκεκριμένο άρθρο για στοχευμένη στήριξη σε συγκεκριμένες δράσεις και συγκεκριμένους τομείς.

Σχετικά με τους πόρους του άρθρου 69 του προηγούμενου Κ 1782/2003, το οποίο κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν πέτυχε το στόχο του, πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθεί από το 2010.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Ακόμα πέντε κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα, το ένα σε βρέφος. Φτάσανε τα 20 !!!

Ένα ακόμη κρούσμα της γρίπης Α εντοπίστηκε στην χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 20.

Πρόκειται για μία 20χρονη Περουβιανή η οποία ήρθε στη Ελλάδα από την Νέα Υόρκη. Τα συμπτώματα που εμφανίζει η κοπέλα είναι πολύ ήπια, και για αυτό το λόγο θα ακολουθήσει νοσηλεία κατ’ οίκον.
Νωρίτερα εντοπίστηκαν 5 ακόμα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 11 μηνών το οποίο ήταν και το πρώτο άτομο που μολύνθηκε εντός Ελλάδας.

Το βρέφος δεν ασθένησε στο εξωτερικό, αλλά μολύνθηκε όταν ήρθε σε επαφή με 15χρονη ξαδέρφη του η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Εκτός από το βρέφος, ανακοινώθηκε ότι θετικοί στον ιό της γρίπης Α ήταν μία Ελληνίδα 30 ετών και ......

τρεις Αμερικανούς, ηλικίας 16, 18 και 51 ετών.

Τόσο η 30χρονη Ελληνίδα, όσο και οι Αμερικανοί έφτασαν στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες από τις ΗΠΑ.

Οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μετάδοση του ιού στην Ελλάδα, ωστόσο οι επιστήμονες παραμένουν καθησυχαστικοί, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι στιγμής η συμπτωματολογία της νόσου είναι ήπια.

Τα 8 από τα 19 κρούσματα, άλλωστε, έχουν ιαθεί πλήρως.